Sivu 1 / Sivu 2 / Sivu 3

Timo T.A. Mikkosella on ollut yli 40 vuoden ajan poikkeuksellinen asema suomalaisessa julkisuudessa ja mediassa. Kirjoittajana, kuvaajana, tv-dokumenttien ohjaajana, uutiskommentaattorina, radio- ja tv-keskustelijana, esiintyjänä ja tuottajana hän on tavoittanut suomalaisen yleisön vuosikymmenien ajan sukupolvesta toiseen.

On täysin oikeutettua sanoa, että Timo T.A. Mikkonen on todellinen mediapersoona, jolla on ainutkertainen kyky puhua suoraan ihmisille, saada sanomansa perille, herättää tunteita ja saada ihmiset ajattelemaan tapahtumien, ihmisten ja asioiden yhteyksiä. Monet suomalaiset ovat varttuneet ja hahmottaneet maailmankuvaansa Timo T.A. Mikkosen kuvaruudun välityksellä antamien ärsykkeiden ja näkökulmien avulla 1970-luvun alusta saakka.

Timo T.A. Mikkonen aloitti journalistiuransa opiskelujen lomassa jo vuonna 1967. Uusi Suomi-sanomalehdessä ja Yleisradion radiouutisten avustajana hän työskeli 1968. Hän teki jo silloin myös tv-sarjansa käsikirjoituksen ja toimi ylioppilasjärjestö Kansalliset Ylioppilaat toiminnanjohtajana. Timo T.A. oli Helsingissä Yhdysvaltojen tiedotustoimiston vt. lehdistösihteerinä Apollo11-kuulentokesänä 1969.

Mikkonen valmistui Helsingin Yliopistosta valtiotieteen maisteriksi tammikuun alussa 1970 ja aloitti näkyvän televisiouransa jo 22-vuotiaana ja suoraan huipulta. Hänen kuusiosainen Kriisi '60 televisiosarjansa vuonna 1970 kertoi kansainvälisen politiikan ratkaisun hetkistä 60-luvulla.

JATKUU